Left Fortsæt med at handle her
Ordre

Din kurv er i øjeblikket tom

Mohairgarn

Mohair er egentlig et fint glat garn, men det vi i dagligdagen betegner som mohairgarn er børstet op, så det får en fin lådden overflade, som giver ekstra fyld og blødhed til dine strikkede og hæklede projekter. Strik den alene, så bliver resultatet fnuglet og let gennemsigtigt, eller strik den sammen med en anden tråd. Strikkes garnet sammen med en anden tråd, lægger den et blødt låddent lag udenpå det strikkede. Prøv at lege med at blande farver, så du for eksempel giver din grå bluse et rosa skær. Mohairgarn fås i forskellige tykkelser. Det vil som regel være det tynde, man vælger som følgetråd.

Mohairgarn

Mohairgarn – Luksuriøst garn med wow faktor!

Man skal ikke dyppe tæerne særlig dybt i strikkeverdenen, før man støder på begrebet mohairgarn. Og det er ikke uden grund, at denne garntype ofte bliver lovprist vidt og bredt blandt strikkeglade. Mohair er nemlig en speciel type uld, der har helt særlige egenskaber.

Mohair er både florlet og isolerende. Silkeblødt og lunt. Og fluffy og glansfuldt. Ja, vi overdriver vist ikke, når vi siger, at mohair kan lidt af det hele. Og det bedste af det hele er, at mohairgarn er en sand fryd at have mellem hænderne.

Stort udvalg af eksklusive mohairgarner i mange smukke farver på Garnvaerkstedet.dk

Hos Garnværkstedet er vi ret pjattede med mohairgarn. Derfor sætter vi også en ære i at kunne tilbyde dig et stort udvalg af denne type garn i mange forskellige farver og kvaliteter til gode priser. Så du kan finde netop den type garn, der passer til dit projekt.

Vi fører et stort udvalg af eksklusive mærker inden for mohair, hvilket blandt andet indbefatter Sandnes Garn Silk MohairSetasuri fra Lana Grossa og Mohair by Canard. Og vi har selvfølgelig fingeren på strikkepulsen. Derfor tilføjer vi hele tiden nye produkter til sortimentet.

Hvad er mohair og hvor stammer det fra?

Mohair er en silkeblød garntype. Den bløde uld stammer fra Angorageden og bliver fortrinsvis produceret i Sydafrika, men også i Storbritannien findes der enkelte producenter af mohair.

I takt med at årene ryger ind på Angoragedens alderskonto, bliver dens uld grovere og grovere. Derfor er ulden fra gedekid og de unge geder mest eftertragtet, da deres bløde uld er perfekt til at have mod huden. De ældre geders uld bliver derimod brugt til måtter, gulvtæpper og lignende produkter, der kræver en grovere struktur.

Mohairgarn er ikke en ny opfindelse. Det har været brugt i klædningsstykker i mange hundrede år. Men indenfor det seneste årti har garnet fået en sand renæssance og bruges i dag til eksklusive produkter indenfor modeverdenen og tekstilbranchen. Faktisk går garnet under det meget sigende kælenavn ”diamantgarnet” med dets ”diamantfibre”.

Angora? Hvad er det nu liiiige, det har med mohair at gøre?

Ja, det kan være vanskeligt at finde rundt i begreberne, når tingene går lidt stærkt. For selvom mohair stammer fra Angorageden, så hedder gedens uld ikke Angorauld. Angorauld stammer nemlig fra kaniner, mens mohair omvendt kommer fra Angorageden. Er du udkig efter uld fra det firbenede klovdyr, skal du derfor altid gå efter garn med mohair i betegnelsen.

Mohair er en af de mest eksklusive garntyper på markedet

Hvis man lytter godt efter, er det lige før, at man kan høre, at mohair rimer på eksklusiv. Men selv hvis dit mohairgarn ikke siger et pip, så emmer det formentlig alligevel af eksklusivitet. For det er det særlige, mohair kan. Det kan med sin silkebløde kvalitet løfte et strikkeprojekt til nye højder.

Silkemohair findes i mange blandinger, hvor mængden af henholdsvis mohair og silke er forskellig. Hos Garnværkstedet forhandler vi endda blandinger med polyester, hvis du ønsker en lidt mere slidstærk kvalitet. Blandt andet CeWeC Dolce. Men fælles for alle disse forskellige typer mohairgarn er, at de altid er skønne at arbejde med.

Sæt glimmer på hverdagen med Lace Lamé mohairgarn fra Lang Yarns

Hvis du godt kan lide at drysse lidt hverdagsglimmer ud på dine strikkeprojekter, vil du uden tvivl elske de smukke Lace Lamé mohairgarner fra Lang Yarns, der består af 58% superkid mohair og 42% silke. Disse garner har fået et ekstra skud dekadence med et diskret pift af glimmer, der står smukt til mohairgarnets i forvejen let skinnende effekt. Du kan med andre ord sætte kulør – og glimmer – på ethvert outfit med disse garner.

Hos Garnværkstedet fører vi et eksklusivt udvalg af Lace Lamé i smukke afdæmpede nuancer. Garnet kan bruges selvstændigt eller som følgetråd. Du skal dog være opmærksom på, at Lace Lamé løber en anelse længere end de klassiske mohairgarner.

Mohairgarn har mange unikke egenskaber

Det er svært at komme udenom, at mohairgarn bare er en sand perle for sanserne. Både æstetisk og i forhold til den skønne fornemmelse på huden. Men mohairgarnets fortræffeligheder slutter ikke her. På listen over positive egenskaber kan tilføjes, at mohair er antibakterielt og temperaturregulerende. Og så er det ovenikøbet ikke-brændbart.

Skab unikke kreationer med farveskiftende mohairgarn

Vores udvalg af mohairgarner begrænser sig ikke alene til ensfarvede garner i høj kvalitet. Kan du godt lide at udfordre udtrykket i dine garnprojekter med changerende farveskift, er Lang Yars Mohair Luxe Color helt sikkert noget for dig. Disse smukke garntyper består af 77% kidmohair og 23% silke, hvilket giver en himmelsk blødhed, der føles behagelig mod huden.

Garnet er farvet således, at det løbende skifter farve. Det gør, at hvert et strikkeprojekt bliver en helt unikt. Og du vil uden tvivl blive betaget af farvernes forskellige fremkomst, i takt med at de dukker op på pindene.

Du kan forvente samme fortryllende oplevelse, hvis du vælger det smukke mohairgarn fra Impression Madelinetosh. Garnet er håndfarvet i Texas og hører til i den absolutte topklasse indenfor eksklusive garner. Impression Madelinetosh kan strikkes alene eller bruges som følgetråd.

Hvordan vasker jeg mohairgarn?

Langt de fleste typer mohairgarn kræver lidt ekstra omsorg, når de skal rengøres. De fleste skal nemlig håndvaskes, hvilket kan virke afskrækkende for nogle. Men bare rolig. Det er overhovedet ikke besværligt. Bare du sørger for at håndvaske det ved max 30 grader og rører vaskemidlet godt ud i vandet, inden du lægger tøjet i vandet. Husk at skylle det grundigt med vand i samme temperatur efterfølgende. Du kan også vælge at bruge Eucalan uldvaskemiddel, som ikke skal skylles ud.

Det kan være fristende at vride sine mohairkreationer fri for vand for at reducere tørretiden, men du bør besinde dig. Vridninger kan nemlig ødelægge dets struktur og form. I stedet bør du rulle tøjet ind i et tørt håndklæde for at trykke vandet af, og derefter lægge det på et tørt håndklæde, så det langsomt kan tørre.

Hos Garnværkstedet finder du også et skønt udvalg af mohairgarner, der er lidt mere ”robuste” i forhold til vask. Blandt andet det smukke Tynn Silk Mohair fra Sandnes garn, der kan tåle at blive maskinvasket på 30 graders uldvask.

Garnet består af en skøn blanding af de lækreste materialer. Nemlig 15% uld fra Sydamerika, 57% mohair fra Sydafrika og 28% silke fra Kina. Og resultatet er en smuk og mere holdbar type mohairgarn, der ideel til vamsede sweatre og bløde halstørklæder. Men også her, skal du håndtere det forsigtigt og lade det tørre i stille og roligt tempo.

Strikkeopskrifter

Sidder du med en opskrift og skal bruge garn i en bestemt tykkelse, er det lettere at lede under tykkelse. Her er garnet inddelt efter tykkelsen på den vejledende strikkepind. Husk at arbejdet kan fremstå meget forskelligt alt efter hvilket materiale og hvilken struktur, du vælger i dit garn.