Mobilepay
0

Noble Yak (Noble Nomads), Lang Yarns

Noble Yak fra Lang Yarns er et helt specielt garn i 100% yak.

1 nøgle = 100 g = 200 m

Vejlendende pindenr: 4½ - 5 mm

Vejledende strikkefasthed: 17 m x 25 p = 10 x 10 cm

100% yak

Håndvaskes

 

Historien om Lang Yarns' helt specielle "Noble Yarns"-kollektioner:

Lang Yarns’ ”Noble Yarns”-kollektioner er baseret på kvalitet, tradition, bæredygtighed og historie:

I generationer har det mongolske folk levet som nomader med deres familier og husdyr. De elsker deres frihed og liv, som er bestemt af sæsonernes skifte og et intakt økosystem.

Brødrene Tselmeg Bold og Munkbold Bold vil sammen skrive et nyt kapitel i den mongolske tradition. I 2017 startede brødrene firmaet ”Noble Nomads”, som skal forene tradition og nutid. ”Med vores firma Noble Nomads vil vi bidrage til at bevare vores folks kulturelle identitet ved at hjælpe med at bringe de mongolske nomaders miljøvenlige produkter i høj kvalitet til det europæiske marked til en fair pris,” siger Munkhbold Bold, som har studeret computervidenskab i Tyskland.

Bold-brødrene ved alt om de mongolske metoder til at opdrætte husdyr og den langvarige proces, som er nødvendig, når man producerer cashmere og kameluld. De fritgående cashmere-geder bliver ikke klippet, men børstes i hånden, når de skifter uld i foråret. Finheden og længden af gedens hår er afgørende for kvaliteten af cashmeren, og selv de mest moderne maskiner kan ikke skille den fine under-uld fra den grove uld yderst. Bold-brødrene deler det yderste lag fra under-ulden i hånden. Cashmere fra Noble Nomads anses som værende blandt den fineste uld i verden.

Kameluld kræver en endnu mere detaljeret fremgangsmåde. Nomaderne producerer kameluld, når kamelerne skifter uld i foråret og sommeren. Kamelerne bliver ikke klippet, men nomaderne indsamler pelsen, når kamelerne fælder. Dette giver mellem 8-10 kg uld pr. kamel. Grundet en ekstrem variation i klimaet – om vinteren kan temperaturen falde til -40 grader i Mongoliet, er ulden naturligt god til at regulere temperatur. Kameluld er hudvenlig og er velegnet til allergikere, fordi det kun indeholder en lille mængde lanolin.